Hej alla,

Jag skriver detta som ett samarbete med Leksakscity, fast jag uttrycker helt mina egna tankar. Några kommer hålla med mig, andra kommer tycka att det är fel. Barbie delar åsikter åt två vägar.

Jag vill dela med mig av varför jag vill ge min ännu inte födda dotter Barbie. Jag fick inte ha såna dockor när jag var liten eftersom min familj inte hade råd med den och jag kände mig alltid utanför när andra barn i min ålder lekte med sina Barbies. Jag vill att min dotter ska få en så att hon kan veta hur det känns att ha den leksak som alla andra flickor verkar ha.

Eller egentligen är inte det viktiga att hon har just Barbie, det viktiga är att jag kan ge henne något som inte jag fick ha. Fast jag erkänner, jag hoppas hon vill ha Barbie för det var viktigt för mig.

Barbie är cool!

För mig är Barbie är en symbol för kvinnlighet och att kunna göra allt man vill och jag vill att min dotter ska vara stolt över sig. Hon ska veta att hon inte behöver vara som alla andra för att vara speciell och att hon kan njuta av sina egna unika hobbies, som att läsa böcker och sjunga. Om det nu är vad hon vill.

Ibland, speciellt om jag känner mig lite ledsen och livet känns en smula orättvist, händer det att jag tittar på Barbie på Netflix och känner att jag kan bli vad jag vill. Jag känner att ingenting är omöjligt och att jag kan göra allt jag vill. För andra människor kan det verka fånigt eller barnsligt, men för mig är det en påminnelse om att allt är möjligt om man bara tror på sig själv. Kan Barbie så kan jag.

Jag gillar att det finns en karriär-serie med Barbie, för det innebär att man alltid kan drömma och sträva efter olika mål i livet. Till exempel Barbie som popstjärna, många drömmer om att nån gång få stå på en stor scen inför en massa människor. Eller kanske Barbie som veterinär, många barn och kanske speciellt tjejer drömmer om att bli veterinär och få jobba med djur. Att få drömma om och leka ut sina drömmar tror jag är bra. Något som även vi vuxna borde göra ibland.

Om det skulle vara att du blir inspirerad att tro att man kan bli vad man vill och du skulle vilja ge Barbies till något av dina barn – kille eller tjej spelar faktiskt ingen roll! – så använd gärna denna rabattkod som jag får dela med mig av. Då får du 10% avdrag på priset på hela serien. Rabattkoden är lekc17-c.

Nu ska jag kolla på ett avsnitt tror jag. Och äta glass 😛