Hej alla!

Det är med en blandning av besvikelse och hopp som jag skriver dagens inlägg. Ni kanske minns när jag tidigare pratade om min vision om att starta en filippinsk cateringverksamhet här i Stockholm? Jag har alltid varit passionerad för mat, speciellt mat från mitt hemland, Filippinerna, och jag såg fram emot att dela denna passion med alla här i Sverige.

Men som vi alla vet, är livet sällan en rak linje och ibland måste vi justera vår kurs. Trots mitt intensiva researcharbete, möten med rådgivare på Almi, och kalkylerande till sent på natten, har jag insett att ekonomin för tillfället inte räcker till för att förverkliga mitt drömprojekt.

Att starta ett företag innebär alltid en betydande ekonomisk risk. Det kräver startkapital, pengar för att täcka driftskostnader, samt en buffert för de oundvikliga överraskningarna som kommer på vägen. Just nu har jag helt enkelt inte de ekonomiska medel som krävs för att ta risken att starta min filippinska cateringverksamhet.

Men ni vet vad de säger, när en dörr stängs, öppnas ett fönster. Även om min dröm om att starta en filippinsk cateringverksamhet får vänta, så har detta inte dämpat min passion för matlagning, eller min önskan att dela min kultur med Sverige. Kanske kommer jag att hitta ett annat sätt att dela min passion med er, ett sätt som inte kräver lika stora ekonomiska resurser. Eller kanske kommer jag att hitta finansieringsmöjligheter längre fram.

Livet är fullt av överraskningar, och jag väljer att se detta som ett tillfälligt hinder snarare än ett slutgiltigt nederlag. Kanske kommer jag att kunna starta min verksamhet längre fram, när ekonomin tillåter. Och tills dess, kommer jag att fortsätta att utforska, experimentera och dela min kärlek till mat med er alla. Så, även om mitt drömprojekt får vänta, kommer jag inte att sluta drömma.

Tack för allt ert stöd och förståelse hittills. Livet fortsätter och jag ser fram emot att ta itu med nästa kapitel, oavsett vad det kan vara. Och glöm inte, drömmar dör aldrig – de bara ändrar form.