Hej alla!

Som ni kanske vet har jag haft svårt att hitta ett fast jobb här i Stockholm. Det har fått mig att tänka på hur jag kan skapa mitt eget jobb och göra något jag brinner för. Efter mycket eftertanke har jag kommit på en affärsidé: Filippinsk Catering i Stockholm!

Att starta en filippinsk cateringverksamhet skulle innebära att jag kan dela min kärlek för det filippinska köket med andra och samtidigt skapa möjligheter för mig själv. Men det finns också utmaningar att ta hänsyn till.

Fördelar med att starta en Filippinsk Cateringverksamhet

Pancit Palabok
Pancit Palabok – en mycket filippinsk rätt

1. Möjlighet att dela filippinsk kultur och mat

Genom att erbjuda filippinsk catering får jag möjligheten att dela min kultur och mat med stockholmarna. Detta kan bidra till ökad förståelse och uppskattning för det filippinska köket.

2. Skapa mitt eget jobb

Genom att starta en cateringverksamhet kan jag skapa mitt eget jobb och ha kontroll över min arbetssituation. Det ger mig frihet att utforma mitt arbetsliv efter mina önskemål.

3. Hitta en nisch i cateringmarknaden

Filippinsk mat är inte lika vanlig som andra typer av mat i Stockholm, vilket innebär att jag kan fylla en lucka på marknaden. Det kan göra min verksamhet unik och attraktiv för kunder som vill prova något annorlunda.

Utmaningar att övervinna

Alla dessa lagar och regler
Alla dessa lagar och regler för att komma igång

1. Konkurrens på cateringmarknaden

Stockholm har en mängd olika cateringalternativ, vilket innebär att jag kommer att möta konkurrens från andra aktörer. Därför är det viktigt att erbjuda något unikt och välja rätt marknadsföringsstrategier. Här kan jag lära mig av andra framgångsrika företag, som Catering Stockholm.

2. Navigera i regler och krav

Att starta en cateringverksamhet innebär att man måste följa vissa regler och krav, till exempel kring livsmedelshantering och hygien. Det är viktigt att sätta sig in i dessa och följa dem noggrant för att säkerställa en framgångsrik verksamhet.

3. Bygga upp en kundbas

Att hitta och behålla kunder kan vara en utmaning, särskilt i början. Det kommer att krävas en del marknadsföring och nätverkande för att bygga upp en kundbas.

Trots dessa utmaningar är jag övertygad om att jag kan övervinna dem och lyckas med min filippinska cateringverksamhet.

Nu behöver jag lära mig mer för att se om detta ens skulle vara möjligt. Spännande!!