Hemma, på de tropiska Filippinerna, fanns det en vardaglig lyx som jag ofta tog för givet. En ändlös blå oas, skimrande i solens strålar, som var en konstant källa till förfriskning och glädje. Havet!

Flytten till Sverige har varit ett äventyr, en resa fylld med upptäckter, utmaningar och en oändlig skönhet i landskapet som inte liknar något jag tidigare upplevt. Men trots allt detta finns det något jag innerligt saknar: att kunna ta ett dopp i en pool när som helst jag vill. Ännu hellre skulle jag så klart ta mitt dopp i havet, men temperaturen i en pool från till exempel Svenska Poolfabriken är betydligt trevligare än i havet!

På Filippinerna är en pool inte bara en vattenreservoar där man kan svalka sig, det är ett samlingsställe för gemenskap, ett skrattfyllt barns lekställe och en plats för vila och avkoppling. Att simma några längder efter en lång arbetsdag, eller att bara ligga där och flyta med ögonen stängda, solen som värmer huden och världen som fortsätter snurra i lugn takt… Det är ren och skär njutning.

I Sverige, med dess kyliga vintertemperaturer och relativt korta somrar är en pool inte något man ofta stöter på. Det har i och för sig blivit vanligare, men fortfarande är det en ganska ovanlig syn. Och även om Sverige erbjuder fantastiska badplatser under de varmare månaderna, har det inte samma bekvämlighet som att ha en pool precis utanför dörren.

Men jag drömmer om den dagen när jag har mitt eget hus i Sverige, med en glittrande svensktillverkad pool i trädgården. Tänk er de ljusa sommarkvällarna, med grillen tänd och barnens skratt ekande mellan husväggarna medan de plaskar i poolen. Att kunna bjuda in vänner till poolpartyn, där vi alla kan njuta av det bästa från båda världarna – den svenska sommaren och den filippinska poolkulturen.

Jag drömmer om att mina framtida barn ska få uppleva samma glädje och frihet som jag själv gjorde i min ungdom vid poolen. Att de ska få dela minnen med sina vänner, simma lopp, ha vattenkrig och bara slappa på en flytmadrass med en glass i handen.

Så även om jag älskar mitt nya liv här i Sverige, så tillåter jag mig själv att sakna och drömma om en pool. För även om det kanske låter simpelt, så symboliserar poolen för mig en bit av mitt hemland som jag vill dela med min nya svenska familj.

Så här sitter jag nu och drömmer om sommaren. Om poolens lockelse och det bländande solljuset som reflekteras i vattnets yta. Och jag vet att en dag, när tiden är rätt, kommer jag att kunna dela denna dröm med dem jag älskar mest. En dag kommer det plaskande ljudet av vatten att fylla min trädgård, och då kommer jag att ha skapat en bit av mitt tidigare hem här i Sverige. En vacker förening av två världar.