Hej alla,

Jag har läst boken Toscana tur och retur av Åsa Hellberg

I korthet handlar den om Sara Raphael som saknar idéer för sin nästa berättelse. När hon köper en motorcykel för en spottstyver och ser en annons med slott, vingårdar, olivolja och solrosfält finns det bara ett alternativ: hon måste få med sin bästa vän på att åka med dit. Och så är scenen klar för en underhållande och varm romantisk komedi.

Jag gillade boken, helt klart läsvärd!

Jag har inte rest så mycket men jag vill verkligen åka till Toscana en dag. Det har varit en dröm för mig länge. För de som kanske inte vet det så är Toscana en region i centrala Italien som är känd för sina vackra landskap, sin utsökta mat och sitt goda vin och inte minst sin rika historia.

Det finns så många saker att se och göra där att det skulle vara svårt att räkna upp alla. Men här är 5 saker som jag kommer att tänka på som jag gärna skulle vilja uppleva på min resa:

1) Att åka runt i de böljande kullarna och vingårdarna som producerar några av världens bästa viner
2) Besöka medeltida byar och städer som San Gimignano, Siena och Florens
3) Njuta av en klassisk italiensk måltid med vin på en lokal trattoria
4) Uppleva den hisnande skönheten i de toskanska solnedgångarna
5) Vandra genom gamla romerska ruiner som amfiteatern i Verona eller baden i Stabiae

Jag kan inte vänta på att få uppleva allt som Toscana har att erbjuda!

Nån dag ska jag dit. Också! 😉