Det finns en uppsjö av gratis tutorials på YouTube som hjälper dig att komma igång, oavsett om du är helt nybörjare på yoga eller om du letar efter sätt att fördjupa din träning. Oavsett din ålder eller fysiska förmåga är yoga en aktivitet som alla kan utöva hemma

När man börjar med yoga kan det vara svårt att veta var man ska börja. Det finns så många olika alternativ som sträcker sig från restorativa klasser eller klasser i hatha-stil till mer intensiva powerklasser. Du kan till och med hitta klasser som är inriktade på specifika kroppsdelar som ben eller armar. Det bästa sättet att ta reda på vilken typ av klass som passar dig är att experimentera tills du hittar något som fungerar för din kroppstyp och konditionsnivå

Om du inte är säker på var du ska börja kan du försöka söka efter ”nybörjaryoga” på YouTube och utforska de olika lärarna och stilarna som finns tillgängliga. De flesta instruktörer ger en kort introduktion innan klassen börjar så att tittarna kan få en bättre förståelse för de ställningar som de kommer att göra under klassen. Detta hjälper dem som är nya inom yoga att förstå varje ställning bättre utan att bli förvirrade mitt under träningen. Det hjälper också dem som har tränat en tid att förfina sina andningstekniker och bekanta sig med olika poser som de kanske inte känner sig bekväma med ännu

Här är tre bra kanaler på YouTube som du kan använda för att göra yoga hemifrån:

  1. Yoga with Adriene: Adriene Mishler är en populär yogalärare som har många olika yogaövningar att välja på på sin YouTube-kanal. Hon har övningar för alla nivåer, från nybörjare till avancerade, så det finns något för alla.
  2. DoYogaWithMe: På denna kanal hittar du många olika yogaövningar, inklusive längre klasser och snabba sessioner för att passa in i en hektisk dag. Du kan välja mellan olika nivåer och stilar, så det finns något för alla.
  3. Yoga by Candace: Candace Moore är en professionell yogalärare som ger många olika yogaövningar på sin kanal. Hon har övningar för alla nivåer och fokuserar på att hjälpa dig att öka din rörlighet, styrka och avslappning.

Det kan vara bra att söka hjälp av en professionell yogalärare, särskilt i början, för att säkerställa att du har rätt teknik och att du kan få det mesta möjliga ut av övningarna.

För mig personligen har det varit till stor hjälp att titta på tutorials på YouTube för att fördjupa min träning hemma och för att lära mig mer om själva yogans historia. Det gör det inte bara möjligt för mig att skapa ett mindful utrymme i mitt eget hem, utan det ger mig också en möjlighet att delta i något som är större än jag själv – att få kontakt med andra runt om i världen som delar liknande intressen och värderingar som jag själv genom denna urgamla praktik av självvård och mindfulness. Så om du letar efter sätt att börja eller fördjupa din träning hemma utan att behöva lägga ner pengar på dyra medlemskap eller utrustning, prova YouTube-handledningar! Du vet aldrig vilken resa det kan leda dig på!