Hej alla,

Anders Hansen

Anders Hansen är lite av min husgud och han säger att många av oss mår dåligt för att vi har orealistiska förväntningar på vad ett bra liv ska vara. Hansen anser att de enda saker som verkligen spelar roll för vårt välbefinnande är att sova, träna och umgås med andra människor.

Han ger åtta tips på hur vi kan förbättra vår hälsa, bland annat genom att minska antalet lata dagar och vara mer uppmärksam på kroppens varningssignaler.

  1. Att träna och ta hand om våra kroppar är otroligt viktigt för vår allmänna hälsa. Det hjälper oss inte bara att hålla oss i form fysiskt, utan det hjälper oss också att upprätthålla ett positivt mentalt tillstånd. Regelbunden träning kan förbättra vår sömnkvalitet, minska stress och ångestnivåer, samt öka våra energinivåer. Därför är det viktigt att hitta sätt att hålla oss aktiva så mycket som möjligt.
  2. Att umgås med människor du bryr dig om kan vara ett bra sätt att skapa meningsfulla relationer och minska stress. Jag föreslår att du försöker slå två flugor i en smäll och spendera kvalitetstid med vänner genom att ta en promenad eller utöva en sport tillsammans. På så sätt kommer du att få lite motion och skapa mer meningsfulla kontakter, snarare än att bara sitta och chatta eller titta på TV.
  3. Att få tillräckligt med sömn är ett absolut måste för vår allmänna hälsa, men många av oss får inte tillräckligt med sömn. Den föreslagna mängden sömn är cirka sju timmar per natt, men detta fungerar inte alltid för alla. Även med fullspäckade scheman och långa dagar är det viktigt att ta sig tid för tillräcklig vila; Att sikta på minst sju timmars sömn varje natt kommer att göra en betydande skillnad i ditt allmänna välbefinnande.
  4. Vi är alla skyldiga till planlös och oändlig rullning, men det är viktigt att begränsa denna tanklösa aktivitet. Det kan vara ett bra sätt att koppla av och varva ner, men istället för att rulla planlöst varför inte plocka fram en bra bok? Läsning är en berikande aktivitet som stimulerar fantasin och hjälper oss att koppla av från vardagens stressor. En bok erbjuder oss en flykt samtidigt som den ger kunskap och insikt om oss själva och andra.
  5. Livet är fullt av överraskningar och oväntade händelser, så det är viktigt att inte överplanera och istället lämna utrymme för lite spontanitet. Utan att ta hänsyn till dessa stunder kan livet bli vardagligt och tråkigt. Låt inte varje ögonblick fyllas med planer och mål; se till att ta med några roliga aktiviteter som dyker upp spontant. Oavsett om det är en picknick i sista minuten eller en improviserad roadtrip, låt livet hända utan för mycket planering!
  6. Att prioritera rätt saker och hoppa över onödiga måsten är avgörande för att kunna leva ett lyckligare liv. Vi bör fokusera på de grundläggande behov som är nödvändiga för vår överlevnad och vårt välbefinnande, som att sova, äta och vara runt människor vi bryr oss om. På så sätt kan vi bättre identifiera vad av våra aktiviteter som ger oss äkta glädje och tillfredsställelse, snarare än att känna oss skyldiga att göra något som inte riktigt gör oss lyckliga.
  7. Det är viktigt att vara alert och lyhörd för de signaler din kropp skickar dig. Subtila förändringar i din fysiska eller mentala hälsa kan vara en indikation på något allvarligare och bör inte ignoreras. När du börjar märka fysiska, känslomässiga eller beteendemässiga förändringar, ta det som ett varningstecken från din kropp och vänta inte tills det blir värre.
  8. Att lära sig om hur kroppen fungerar är en viktig del för att uppnå optimal hälsa och välbefinnande. Genom att förstå de fysiologiska processer som äger rum i våra kroppar kan vi bättre förstå vikten av hälsosamma vanor som träning och kost. Att ta sig tid att lära oss mer om hur våra kroppar fungerar kan hjälpa oss att utveckla bättre livsstilsvanor som kommer att gynna oss i det långa loppet.

När man läser dessa tankar från Anders så undrar åtminstone jag varför det är så svårt, för punkterna i sig är egentligen inte alls svåra att leva efter.