Hej Alla! Jag sökte ett jobb som elevassistent, men tyvärr gick jobbet till någon annan. Även om jag inte fick jobbet lärde jag mig några värdefulla lärdomar som jag vill dela med mig av till er alla.

Först och främst lärde jag mig att det är viktigt att vara positiv och fortsätta försöka även när man inte får de resultat man vill ha. När jag inte fick jobbet blev jag verkligen ledsen och kände att jag ville ge upp. Men sedan insåg jag att det finns andra möjligheter där ute för mig och att om jag ger upp nu kommer jag aldrig att få veta vad som kunde ha varit. Så i stället för att vältra mig i självömkan tog jag mig upp och började leta efter andra jobb.

Jag lärde mig också att det är viktigt att nätverka och bygga relationer med människor. När jag sökte jobbet kände jag ingen som arbetade på skolan. Men efter att ha gjort lite efterforskningar fick jag reda på att en av mina bekanta kände en person som arbetade där. Så jag tog kontakt med min bekant och frågade om hon kunde lägga ett gott ord för mig. Tyvärr fungerade det inte den här gången, men vem vet? Nästa gång kanske det hjälper.

Slutligen lärde jag mig att det är viktigt att vara förberedd och att öva i förväg. När jag gick in på min intervju kände jag mig verkligen säker eftersom jag hade tagit mig tid att undersöka jobbet i förväg och övat på att svara på vanliga intervjufrågor. Även om jag inte fick jobbet är jag glad att jag kunde visa intervjuaren mitt bästa jag.

Även om det först var svårt att inte få jobbet är jag, när jag ser tillbaka på det nu, tacksam för det som hände eftersom det lärde mig några värdefulla lärdomar. Och vem vet? Nästa gång jag söker ett jobb kanske det är jag som får det!