Hej Alla! Jag har varit en ivrig läsare så länge jag kan minnas. För mig är läsning en av de roligaste aktiviteterna som finns och det är något som jag har brunnit för i många år. Det är ett utmärkt sätt att fördriva tiden, lära sig något nytt eller bara ta en paus från vardagens stress och hetta. I det här blogginlägget ville jag dela med mig av några av mina favoritböcker med er och uttrycka varför jag tycker att alla borde ta sig tid för läsning i sina liv.

Fördelarna med läsning

Läsning har så många fördelar som ofta förbises i vår upptagna värld. Det ökar ditt ordförråd och utökar din kunskapsbas, oavsett vilken genre du läser. Dessutom kan det vara terapeutiskt i tider av stress eller ångest. När mitt huvud snurrar och mina tankar rusar iväg hjälper det mig alltid att sätta mig med en bra bok för att hitta lugn och klarhet igen. Det är också ett utmärkt sätt att hålla kontakten med sig själv; när du läser ger du dig själv tillåtelse att utforska olika idéer, perspektiv och känslor utan att döma dig själv.

Några favoritböcker

Jag har läst många böcker under mitt liv, men det finns några som verkligen har stannat kvar hos mig under åren. En sådan bok är ”Alkemisten” av Paulo Coelho som följer Santiago på hans resa för att upptäcka sitt öde – något han lär sig på vägen är viktigare än alla materiella ägodelar han någonsin kan hoppas på att få!

En annan av mina favoriter är ”The Great Gatsby” av F Scott Fitzgerald som berättar historien om Jay Gatsby – en rik man som ordnar extravaganta fester i hopp om att vinna tillbaka sin förlorade kärlek Daisy Buchanan – och hur hans obevekliga strävan till slut leder honom in på en mörk väg.

Slutligen skulle jag starkt rekommendera ”To Kill A Mockingbird” av Harper Lee. Denna klassiska roman följer Scout Finch när hon navigerar genom rasmässig ojämlikhet i sin lilla sydstatsstad i 1930-talets Amerika och lär sig värdefulla lektioner om rättvisa på vägen.

Läsning har så mycket att erbjuda oss; den kan hjälpa oss att lära oss nya saker, slappna av i kropp och själ och föra oss samman med oss själva på ett djupare plan än vi kanske trodde var möjligt innan vi vände på sidorna! Oavsett om du gillar thrillers eller kärleksromaner (eller något annat!) kan det vara otroligt bra för både din fysiska hälsa och ditt mentala välbefinnande att ta dig tid varje dag för att läsa. Med allt detta sagt, om du inte redan har gjort det – plocka upp en av dessa böcker som jag nämnde eller hitta en annan som talar till dig!

Du kommer inte att ångra dig – glad läsning!