Hej alla! Det är inte alltid lätt att hålla kontakten med de som betyder mest för en när man bor på andra sidan jorden. Som filippin i Sverige vet jag en hel del om just detta. Men jag har också hittat en del sätt att hålla kontakten med mina kära därhemma och jag vill dela dem med er idag.

För det första, är sociala medier en ovärderlig verktyg för att hålla kontakten med släkt och vänner. Jag använder Facebook, Instagram och WhatsApp för att hålla kontakten med mina nära och kära därhemma. Jag har också skapat en gemensam grupp där vi kan dela bilder, videos och nyheter med varandra.

Ett annat sätt jag håller kontakten är genom regelbundna video-samtal. Tack vare teknologin kan vi nu ha en riktigt bra samtal med varandra, som om vi vore i samma rum. Vi använder oftast Zoom eller Skype för detta. Dessa samtal är viktiga för mig eftersom jag kan se mina käras ansikten och höra deras röster.

Jag har också börjat skicka regelbundna brev och paket till mina släktingar och vänner i Filippinerna. Detta är ett roligt sätt att visa dem att jag tänker på dem och att jag bryr mig. Jag brukar skicka lokala svenska produkter som de kanske inte har sett förut eller provat.

Att hålla kontakten med mina släktingar och vänner i Filippinerna är viktigt för mig och jag har hittat en mängd sätt att göra det. Oavsett hur långt bort man är, är det alltid möjligt att hålla kontakten med sina nära och kära.

Jag drömmer om att kunna spara ihop tillräckligt med pengar för att kunna åka hem till Filippinerna för att hälsa på minst en gång om året. Ännu hellre skulle jag vilja bjuda över alla hit, låta dem uppleva Sverige på vintern. Det skulle vara den allra största upplevelsen för många – inklusive mig!