Hej alla! Nyligen hade jag och min vän planerat att träffas. Vi hade diskuterat det några dagar innan, men när dagen kom dök hon inte upp. Jag kunde inte låta bli att känna mig frustrerad över att hon inte höll vår tid. Detta är anledningen till att jag tycker att det är viktigt att hålla tiden och hur jag blev irriterad när min vän inte följde upp vårt möte.

Det är inte bara en fråga om att hålla tider

Att hålla tider är mer än bara en outtalad social överenskommelse – det visar också att du respekterar den person du ska träffa. Oavsett om det är ett möte med din chef eller kaffe med en vän, om du bokar en träff och sedan inte dyker upp i tid eller avbokar i sista minuten, då skickar du ett budskap om hur mycket du värdesätter deras tid och ansträngning.

Ditt ord är ditt åtagande

När vi bokar ett möte med någon annan ger vi i princip vårt ord på att vi kommer att vara där. När vi bryter vårt löfte genom att inte dyka upp eller avboka i sista minuten bryter vi det förtroende som finns mellan oss. Att hålla tider bidrar till att bygga relationer eftersom det visar att vi är trovärdiga och pålitliga – två egenskaper som är viktiga i alla typer av relationer.

Min vän kom inte på lunchen 🙁

Nyligen planerade jag och min vän att träffas på lunch eftersom det var ett tag sedan vi sågs. Vi kom överens om dag och tid, men på dagen för vårt möte dök hon inte upp och ringde inte ens för att meddela mig att hon inte skulle kunna komma.

Jag behöver knappast förklara att detta verkligen störde mig eftersom hon inte bara slösade bort min tid utan också visade mig att hon inte brydde sig tillräckligt om vår vänskap för att hålla sitt ord och hedra sitt åtagande.

Ännu tydligare blev det efteråt då hon bara försökte släta över med att det kom annat i vägen. Inte en ursäkt. Inget om att det var dumt.

Det är viktigt att hålla sina tider för att skapa sunda relationer både professionellt och personligt. Det visar inte bara att man respekterar andras tid utan också att man kan lita på och respektera dig.